OM OSS

 

Vi föder upp mops i liten skala i hemmiljö och inriktar vårt avelsarbete på sociala, aktiva, sunda och rastypiska mopsar.

 

 JAG

Titel: Stormatte
Motto: Ett gott skratt förlänger livet

Det är jag som har kenneln, uppfödningen och SOM "sköter om" denna hemsidan. Mina stora intressen är hundar i allmänhet och mopsar i synnerhet. Hundintresset har funnits ända från början och det var mycket "leka hund" när jag var liten (vet inte om det var därför men jag fick operera bort meniskerna i båda knäna när jag var 7 och 10 år. Leka-hund-skada???).

Jag och ZvanteEva med mössaJag Amanda päls

 

 

  EMILIA  

Titel: Dotter, lillmatte

Emilia är min dotter. Hon är en helt underbar tjej och min allra bästa vän. Hon älskar hundarna och hjälper till när det behövs (och det gör det allt som oftast). Mopsarna älskar Emilia!!!! 

Emilia    Emilia och mopsarna

 

 HARRIET  

Titel: Mattegris och chef

Motto: Du och jag matte       
Smeknamn: Hajjsi, Hajjsipajjsi, Mammis

Harriet är mattes lilla trasdocka. Bara hon får vara med matte så är allt bra! Ses oftast klistrad vid hennes sida.  Hon har ett sätt som ingen kan motstå! Så lugn och älsklig och mjuk både kroppsligt och till sättet! Men även solen  har en baksida - Hon är nog världens absolut hungrigaste hund och hon drar sig inte för att, i ett obevakat ögonblick (när matte typ bara ska hämta nån grej), hoppa upp på matbordet och ta för sig det som "bjuds". Harriet är vår egen uppfödning och heter Mangochtneys Chubby Chic och är född 2011. 

IMG_1123    Harriet från sidan

 

 

 

LOUISE  

Titel: Vaktchef (självutnämnd)
Motto: Livet är en fest
Smeknamn: Bäbis, Polis, Lollo

Louise är en riktigt busunge och håller igång hela familjen till, ibland, bristningsgränsen. Hon är en kaxig ung dam som inte bangar för utmaningar. En otroligt chamig liten tjej med stort hjärta och  mycket spring i benen och ser hela världen som ett nöjesfält! Louise kommer från kennel Zuma's och är född 2014.

    Louise 3   Louise 2 år

 

KOTTE 

Titel: Sladdis och buskorv
Motto: Va?! Jag?! Näää!!!
Smeknamn: Tottis, Kottepotte, Tottebus

 

Kottes stamnamn är Mangochutneys Fast and Furious. Han är Louises (se ovan) son och föddes 2016. Han är ett riktigt litet busfrö som ständigt testar stormattes gränser med, tycker han nog, rätt goda resultat. Det finns dock ingen som kan se så oskyldig ut som han! Samtidigt som han är en liten "illbatting" så är han verkligen världens goaste lille kille. Han är otroligt valpig trots att han ju egentligen är, eller i alla fall borde vara, vuxen nu.

 Kotte huvud

 

 

SKATIS 

Titel: Lekledare för utomhusaktiviteter,
Motto:

Skatis älskar hundarna! Han sätter sig ofta ett par meter framför dem och när dom börjar jaga honom (henne?) så flyghoppar han några meter så att de precis inte får tag på honom. Annars går han ofta runt och "kacklar" lite glatt mitt bland alla mopsarna. Han älskar Slänga-ut-mat leken och är då i högsta grad delaktig och tar så många torrfoderbitar han kan hitta. En av hans favoritsysselsättningar är att bada i vår "hotellpool". Han plaskar runt och tvättar sig och ser otroligt nöjd ut. Han brukar hoppa upp på altanen, även när jag och hundara är där, se sig omkring och så hoppar han fram några steg och så dricker han vattenn ur vattenskålen. Flera gånger har han följt med in i vardag´srummet - men DÄR går stormattes gräns så då blir hann utjagad. Det händer då och då att han sätter sig på sovrummets fönsterbleck och tittar in som om att han tycker att vi ska komma ut och leka.

5DA6CA11-6F7C-4675-B782-6E90CB61B7BA   DFFA6A9A-F178-4026-B559-71F7E9EF11A2  

 

Och här bor vi:

K7